A to nejen během samotného průběhu soutěže, ale především při pečení soutěžních vzorků na Netradiční pečení, které proběhlo v sobotu 6. 11. 2021 v Hostinci U Čendy pod pořadatelskou hlavičkou Čendaspolku, místních včelařů a hodoňovického fojta.

Přibližně za 4 měsíce čekají na všechny školáky prázdniny. Také v roce 2021 chceme v rámci komise pro sport, školství a práci s mládeží navázat na úspěšnou sérii příměstských táborů na přehradě Baška. Jsme si vědomi pojmu pandemie, která nás trápí již od března minulého roku. I když jsou pro děti v obci veškeré aktivity pozastaveny, připravujeme se na realizaci dalšího ročníku příměstského tábora. Nyní budeme situaci pečlivě monitorovat a věřit, že se tábor v letních měsících uskuteční. Děti se mohou těšit na nové bašťanské týpí a bohatý program, viz plakát.

Je pondělí ráno a hromada trosečníků loví v troskách zbytky ze svých zavazadel...v následujících čtrnácti dnech je čeká dobrodružství na pustém ostrově, musí si postavit novou loď a odplout zpátky domů….kus areálu přehrady v Bašce se na druhou půli července proměnil v ostrov, na kterém 39 dětí pod vedením Robinsona a jeho věrných Pátků prožily krásný kus prázdnin, bravurně zdolaly dva místní vrcholy, hledaly a našly poklad, celý týden získávaly body, které na konci svého putování mohly proměnit ve spoustu dobrot. Tímto děkujeme nejvěrnějším Pátkům Adélce Blahutové, Radaně Otipkové a Kateřině Korbášové za velkou pomoc při přípravě a realizaci celého tábora.

V sobotu 15. června 2024 proběhly na fotbalovém hřišti v Metylovicích Beskydské hry bez hranic, kterých se zúčastnila tradičně i obec Baška. V letošním roce byly hry zároveň také Dnem Mikroregionu Frýdlantsko-Beskydy, což s sebou přineslo mimo jiné také bohatý doprovodný program.

Den dětí se oficiálně slaví 1. června od roku 1952, kdy byl vyhlášen OSN, a to jako reakce na zabíjení žen a dětí během druhé světové války. První červnový den se v současnosti nese ve znamení různých sportovních a společenských akcí s dětskou tématikou, děti si užívají zábavy, přitom třeba sportují, vzdělávají se a za své aktivity bývají odměněny drobnými sladkostmi od pořadatelů, rodičů či prarodičů.

Poslední květnovou sobotu byl pro Bašku velký den. Společně jsme mohli zažít Den obce Baška, a to v prostorách, které se již loni tak osvědčily, na fotbalovém hřišti v Kunčičkách u Bašky.

Úterý 30. dubna 2024 se na břehu přehrady Baška odehrál první ročník tradiční události - Pálení čarodějnic. Tuto nezapomenutelnou akci pořádali Bašťanský spolek a místní Sbor dobrovolných hasičů, kterým se podařilo přilákat mnoho nadšených účastníků.

V pátek 5. dubna 2024 se v srdci obce Baška konala tradiční RETRO zábava, kterou pořádal Bašťanský spolek v Kulturním domě obce Baška, a přilákala hojnou účast nadšených příznivců. Místenky byly vyprodány, což svědčí o popularitě této každoroční události.

V sobotu 10. února proběhl v Hodoňovicích 15. ročník Hodoňovického masopustu, kterému přálo slunečné počasí.

Sezóna plesů a maškarních bálů začala a nejinak tomu bylo i v Hodoňovicích. V neděli 28. ledna proběhl tradiční Dětský karneval v Hostinci U Čendy a bylo opravdu veselo.