V sobotu 12. října se uskutečnil již 6. ročník běžeckého závodu kolem přehrady v Bašce -"BAŠŤANSKÁ ŠESTKA". Tuto sportovní událost připravila již tradičně Obec Baška ve spolupráci s TJ Slezan Frýdek-Místek, oddílem atletiky. Areál kempu hýřil podzimními barvami a spolu s nádherným, slunečným počasím zajistil příjemnou atmosféru nejen pro běžce, ale také pro jejich doprovod a diváky.

Malí závodníci se jako vždy postarali o výborný začátek závodů. Na břehu přehrady se sváděly od půl desáté velké souboje ve všech juniorských kategoriích. Pro nejlepší byly připraveny jako obvykle medaile a zkrátka nepřišli ani ostatní. Na všech téměř 200 startujících čekala v cíli sladká odměna a nakonec tombola s pěknými cenami.

Před samotným startem hlavních běžeckých kategorií v 11 hodin všichni uctili minutou ticha památku pěvecké legendy Karla Gotta.

Letošní ročník byl rekordní v počtu dospělých závodníků zařazených do sedmi kategorií. Trať 3 km běželo 59 žen a potom 69 mužů absolvovalo dva okruhy - tedy 6 km. V mužské kategorii jsme zaznamenali i traťový rekord, kdy René Sasyn z TJ Dukla Praha zaběhnul skvělý čas 17:32 minut.

Je škoda, že přes výzvy pořadatelů nezůstali všichni závodníci na vyhlášení výsledků a losování tomboly. Šanci vyhrát některou z cen měl každý startující, který byl přítomen. Bohužel ne všichni vydrželi, a tak ceny, za které patří velký dík našim sponzorům, připadly těm, kteří zůstali až dokonce a užívali si po závodu „babího“ léta.

Na závěr bych chtěl pogratulovat nejrychlejším občanům naší obce. Letos se jimi stali Jarmila Málková z Kunčiček u Bašky a Pavel Šindelek z Bašky.

 

Kompletní výsledky najdete zde: Výsledky závodu Bašťanská 6

Fotogalerie : Fotografie Jiří Kočara