Dne 3.1.2020 proběhl v Hostinci U Čendy tradiční Tříkrálový turnaj ve stolním tenise o pohár starostky Obce Baška. Dalšího ročníku v ping pongu se zúčastnil rekordní počet hráčů, 48 v kategorii dospělých a 12 dětí.

Mnoho zdaru, spousty vyhraných setů a dobrou atmosféru popřáli všem hráčům na úvod starostka Obce Baška Irena Babicová společně s místostarostou Janem Richtrem.

V kategorii dospělých sportovní komise rozdělila hráče do 4 skupin, každý hráč tak odehrál 11 zápasů v základní skupině. Do závěrečných bojů o pohár postoupili z každé skupiny dva nejlepší. Nejúspěšněji z Bašky se umístil Juraj Kováč, který v zápase o 3. místo podlehl Markovi Salgovi z Pržna. Finále bylo skutečnou podívanou hráčů Pržna. Sérii perfektních výměn předvedli oba hráči. Vítězný pohár si odnesl Marek Kratochvíl, který zdolal Davida Manďáka.

Na stupních vítězů se umístily i ženy. Třetí místo obsadila Pavla Ludvíková, na druhém místě se umístila Dáša Motlochová a vítězkou tohoto ročníku se stala Bára Manďáková. Desítky zápasů mohli přítomní zhlédnout také v kategorii bašťanských dětí. Na hezkém třetím místě skončil Václav Černý. Finále patřilo bratrům Frantovi a Antonínu Kowalczykovým.

Sportovní komise děkuje všem zúčastněným za perfektní atmosféru a fair play hru. Dále děkuje Karlovi Karáskovi staršímu za profesionálně odvedenou práci v roli hlavního rozhodčího. Na závěr bych chtěl také poděkovat za přípravu a realizaci turnaje členům sportovní komise Pavlovi Eliášovi a Martinu Carbolovi ale také Hostinci U Čendy za super klobásy a výborné zázemí.

ping pong cenda1ping pong cenda2ping pong cenda3

Foto: předseda komise pro sport, školství a práci s mládeží Martin Ogořalek