Kunčický areál kopané zažil po loňské úspěšné premiéře druhý ročník turnaje přípravek o Pohár Karla Kovala. Naše pozvání do tří přípravkových kategorií přijaly týmy z Brušperku, Frýdlantu, Frýdku-Místku, Kozlovic, Raškovic a Sedlišť. Oproti minulému ročníku jsme lehce pozměnili formát utkání, a navíc jsme přivítali o jeden tým v každé kategorii. Na hřišti se tak během dopoledne předvedlo na 180 dětí, které odehrály celkem 45 utkání. O výsledek u nejmenších fotbalistů nejde, tím nejdůležitějším je radost ze hry a snaha se každým odehraným zápasem zlepšovat. A to se v Kunčičkách potvrdilo.

O úvodní výkop se postaral spolu s hráči starší přípravky pan Jiří Koval, bývalý vedoucí mužského týmu a zároveň syn legendy bašťanské kopané, pana Karla Kovala, po kterém je turnaj nazván. Tím se odstartoval kolotoč utkání hraných na celkem šesti hřištích. Pro nejmenší týmy předpřípravky, což jsou děti ročníku 2017 a mladší jsme měli připraveny miniarény, ve kterých děti mohou hrát bez zbytečných zdržování. V mladší přípravce hrají děti do 9 let věku a do turnaje Baška vyslala dva týmy. Rovněž dva týmy jsme vyslali v kategorii starší přípravky, kde hrají děti ročníků 2013 a 2014. Na krásně střiženém trávníku a za vydařeného počasí děti předváděly úchvatné výkony. Bojovností se mohly srovnat s výkony svých fotbalových idolů, a tak jsou v našich očích vítězi naprosto všichni malí fotbalisté. Pýcha je na místě. Jsou to borci a my trenéři si jen přejeme, aby u sportu děti vydržely co nejdéle.

Naplánovaná porce utkání krátce po poledni skočila. V jednu hodinu došlo na slavnostní vyhlášení výsledků a předávání pohárů. Všechny děti si odnesly památku v podobě medaile a diplomu, jednotlivé týmy pak pohár podle umístění v turnaji. Předávání se opět po roce zhostil pan Jiří Koval a jsme rádi, že jej doplnil ještě jeden milý host. Bývalý trenér bašťanské mládeže, pan Vlastimil Bár. Člověk, díky kterému spousta z nás děkuje za první, ale i druhé fotbalové krůčky. Našemu Vlastíkovi bývalí svěřenci předali děkovný list výkonného výboru oddílu a dres s podpisy jeho svěřenců jako poděkování za jeho dlouholetou činnost, obětavost a energii.

Skončil druhý ročník povedeného bašťanského turnaje přípravek. Jsme nadšeni z reakcí na jeho konání a již nyní spřádáme plány na třetí ročník. Dovolte mi poděkování na závěr. Turnaj by se nemohl uskutečnit bez celoroční obětavé práce trenérů. Velké díky patří Romčovi Niemczykovi, Martinovi Freithovi, Honzovi Trojancovi, Tomovi Bílkovi, Jirkovi Uherkovi, Honzovi Doležalovi, Peťovi Otipkovi, Borisi Pánkovi a Davidům Smolarčukovi a Mlýnkovi. Poděkování rovněž letí našim rodinám, které nám vytváří super zázemí! Děkujeme rovněž rodičům za velkou podporu nejen dětí, ale i celého klubu! Všichni jste boží :-)!

zdroj: www.fotbalbaska.cz

foto: David Smolarčuk

o pohar karla kovala 2024 1

o pohar karla kovala 2024 3 o pohar karla kovala 2024 4 o pohar karla kovala 2024 8