Letošní 5. ročník turisticko-běžeckého závodu 1/2 šichta na Čupku byl díky deštivému počasí okořeněn blátivými úseky. Ryze podzimní počasí však neodradilo běžce, chodce ani malé děti. Vybrané startovné a finanční sponzorské dary budou věnovány na dovybavení multifunkčního hřiště v Hodoňovicích za školou.

Den 28. říjen 2018 – letos všude oslavován intenzivněji a na mnoho způsobů. I v Hodoňovicích se slavilo. Zde proběhl již 5. ročník turisticko-běžeckého závodu ½ Šichta na Čupku. Závodu, kdy se čtyři hodiny věnujete kopci, ať už jako jednotlivec nebo ve štafetové dvojici. Je jen na vás, kolik okruhů dlouhých cca 5 km s převýšením 200 m stihnete otočit. Ti nejlepší to dokážou až osmkrát!

A protože je podzim rozšafný umělec, který nejen sype cesty zlatem, ale má i své deštivé rozmary, doladil letos trať poněkud extrémními úseky. Ovšem i přes mokré počasí opět vyrazilo na trať na sto běžců. Nejenže se poprali s blátem a kluzkými lesními stezkami bez újmy na zdraví, nepřízeň počasí nebyla ani příliš znát na výsledcích oproti minulým slunným ročníkům. Mnohdy jen minutové rozdíly pravidelných účastníků zaslouží obdiv.

Mrholení neodradilo ani návštěvníky nezávodního procházkového okruhu pro dobrou věc, tzv. „Exkurzi“. Vyrazilo 20 lidí, mezi nimi i dobrodruzi s kočárkem. Díky jejich startovnému a velkorysému znásobení sponzory se letos vybralo 6 tis Kč. To bude věnováno na dovybavení multifunkčního hřiště v Hodoňovicích za školou.

Nově letos přibyla „Brigáda“ – závod náctiletých. Ti se měli poprat s jedním okruhem v terénu a všichni to zvládli na výbornou. Jedno odřené koleno, ale nejlepší čas se lišil od dospěláků o pouhé tři minuty!  Rozděleni byli do kategorií po ročnících, jejich vzájemná rivalita však měla jen povzbuzující charakter. K jejich radosti pak věcnou odměnu a sladkou medaili dostali všichni.

Celá akce měla hřejivé a útulné zázemí v Hostinci U Čendy. Taky teplý guláš, klobásy, voňavá káva a sladké koláčky i buchty. Krom toho osvěžující Birell na sponzorském čepu zdarma pro všechny.

I proto dostáváme nazpět krásné odezvy na akci. Chci velmi poděkovat té skvělé partě lidí, kde všichni přiložili v organizaci ruku k dílu, majitelům i personálu hostince a všem sponzorům za jejich štědrost, bez které by to prostě nešlo! Děkuji!

Šichta na Čupku (2018)
Šichta na Čupku (2018)
Šichta na Čupku (2018)
Šichta na Čupku (2018)

 

Kompletní fotogalerie: Šichta na Čupku (2018)

Více informací o 1/2 šichtě na Čupku najdete na www.sichtanacupku.cz