Snad si tábor neužily jen děti, ale i jejich rodiče. Společně jsme opekli špekáčky a zazpívali si u táboráku, za což velmi vděčíme zastupiteli obce Aleši Ludvíkovi, který za námi přišel, zahrál nám a zazpíval. K táboráku mezi děti zavítala také starostka obce Irena Babicová společně s místostarostou obce Janem Richtrem. Velké díky patří také místním hasičům, kteří dětem něco ze své činnosti nejen předvedli, ale něčemu je snad i přiučili. V neposlední řadě bychom rádi poděkovali ochotným rodičům, například buchty paní Aleny Kovalové a Petry Pavlicové byly nepřekonatelné, děkujeme. Na závěr obrovské poděkování patří vedoucím tábora manželům Drastichovým za nasazení a energii, kterou dětem věnovali po celou dobu tábora.

Ne vše ale bylo vždy růžové. Přes ostrov se prohnala silná bouře, která dočasné útočiště trosečníků zcela zlikvidovala. Naštěstí pomoc nebyla daleko a obecní služby nám během dopoledne postavily nové zázemí. Věříme, že všichni zúčastnění byli spokojeni a budeme se na ně těšit i příští rok.

Obec Baška plánuje příměstský tábor také v roce 2020

Vzhledem k velkému zájmu rodičů a pozitivních reakcí dětí plánuje vedení obce Bašky realizovat příměstský tábor na přehradě Baška také v roce 2020. Bližší informace budou zveřejněny v únorovém zpravodaji.

Fotografie: Martin Ogořalek

Příměstský tábor (2019)
Příměstský tábor (2019)
Příměstský tábor (2019)
Příměstský tábor (2019)